Biografi

Om maleren Kim Larsen


Kim Larsen blev født 1967 i Kerteminde på Fyn. Allerede i de tidlige barneår, købte hans forældre oliefarver til ham, og med indgangen til farvernes magiske Verden, tændtes den "Hellige Ild" i den lille dreng. Han tegnede til omkring 14 års alderen. Herefter fulgte en pause, hvor blyanten blev lagt på hylden indtil hans toogtyvende år. Kim Larsens skabertrang kunne ikke længere ligge i dvale, og brød ud i lys lue. Først domineret af en periode med naturalistiske akvarelmalerier, hvorefter oliefarverne atter fandt vej til lærredet. Søgende dengang - som nu. Året var 1989.


Han blev medlem af det dengang nystartede Galleri KIK i hans fødeby Kerteminde. Kim Larsens smag for alkoholiske drikke bragte ham samtidig ud på livets mørke vej. Han tog til Nordjylland i vinteren 1996 for at finde og forstå livet igen, og efter flere mislykkede forsøg fandt han endelig vejen tilbage til livet og ædrueligheden. Forinden havde han taget et halvt års ophold på Den ny Kunstskole på Fyn. Her blev han undervist af maleren Niels Ejnar Rust og grafikeren Einar Sølvason . Året var 2000.


Nu begyndte en opblomstringstid på det personlige og ikke mindst det kunstneriske plan. Kim Larsen tog et halvt års ophold på Kunsthøjskolen Thorstedlund. Opholdet kom til at betyde meget for Kim Larsen. Han blev bl.a. undervist af maleren Peter Biel En lærer der forstod at nærme sig Larsens kunstneriske ståsted og ikke mindst at udvikle ham derfra. Værkstederne stod til rådighed døgnet rundt - en stor, lys malersal og et godt, grafisk værksted. Det var et intenst, kunstkoncentreret og udviklende ophold. Året var 2002.


Efter flere selvforanstaltede separatudstillinger blev Kim Larsen inviteret til at udstille i det anerkendte Galleri JenZen i Aalborg. Her præsenterede han sine Christiansgave-malerier. Udstillingen blev en succes, og endnu en udstilling løb af stabelen: En separatudstilling med Christiansgave-motiver fra hjembyen Hjørring. Denne udstilling blev ligeledes særdeles godt besøgt og overordentlig vel modtaget. Kim Larsen havde indtil nu været på en livslang, kunstnerisk og menneskelig rejse. Året var 2007.


Kim Larsens drøm om eget galleri, har aldrig forladt ham, og han åbende Galleri K Larsen i april 2011


Han  maler i flere stilarter. Han er fascineret af lys og mørke og mulighederne, der ligger heri. Blandt andet optager det flimrende, flygtige lys gennem trækronerne ham. Kim Larsen er som menneske og maler romantiker i ordets bedste forstand, hvilket tydeligt afspejler sig i hans til tider poetiske billedverden.


Olie på lærred er hans fortrukne materialer, men også grafiske arbejder i forskellige teknikker tiltaler ham. Han er repræsenteret i en af Verdens største Exlibris samlinger, som har til huse på Kunstmuseet i Frederikshavn.


Som maler må han betegnes som Neoimpressionist.
 


Kim Larsen: "Det er i mørket, lyset skabes"