Biografi

Kim Larsen: "Det er i mørket, lyset skabes"Om maleren Kim Larsen


Kim Larsen blev født 1967 i Kerteminde på Fyn. Han er udaf en musikalsk skabende familie. Hans far Tore Mellius Larsen var et meget kreativt menneske og farbroren Kim Larsen, var forsanger i 70érnes Gasolin.


Allerede i de tidlige barneår, købte hans forældre oliefarver til ham, og med indgangen til farvernes magiske Verden, tændtes den "Hellige Ild" i den lille dreng. Han tegnede til omkring 14 års alderen. Herefter fulgte en pause, hvor blyanten blev lagt på hylden indtil hans toogtyvende år.


Kim Larsens skabertrang kunne ikke længere ligge i dvale, og brød ud i lys lue. Først domineret af en periode med naturalistiske akvarelmalerier, hvorefter oliefarverne atter fandt vej til lærredet. Søgende dengang - som nu. Året var 1989.


I år 2000 flyttede Kim til Nordjylland og bosatte sig i Hjørring, og siden Lønstrup. Forinden havde han taget et halvt års ophold på Den ny Kunstskole på Fyn. Her blev han undervist af maleren Niels Ejnar Rust og grafikeren Einar Sølvason . Året var 2000.


Nu begyndte en opblomstringstid på det personlige og ikke mindst det kunstneriske plan. Kim Larsen tog et halvt års ophold på Kunsthøjskolen Thorstedlund. Opholdet kom til at betyde meget for Ham. Han blev bl.a. undervist af maleren Peter Biel En lærer der forstod at nærme sig Larsens kunstneriske ståsted og ikke mindst at udvikle ham derfra. Værkstederne stod til rådighed døgnet rundt - en stor, lys malersal og et godt, grafisk værksted. Det var et intenst, kunstkoncentreret og udviklende ophold. Året var 2002.


Kim Larsens drøm om eget galleri, har aldrig forladt ham, og han åbende Galleri K Larsen i april 2011.

I dag driver han galleriet  i Lønstrup, tæt på vesterhavet,


Han  maler i flere stilarter. Han er fascineret af lys og mørke og mulighederne, der ligger heri. Blandt andet optager det flimrende, flygtige lys gennem trækronerne ham. Kim Larsen er renæssancemenneske og som maler romantiker i ordets bedste forstand, hvilket tydeligt afspejler sig i hans til tider poetiske billedverden.


Olie på lærred er hans fortrukne materialer, men også grafiske arbejder i forskellige teknikker tiltaler ham. Han er repræsenteret i en af Verdens største Exlibris samlinger, som har til huse på Kunstmuseet i Frederikshavn.


Som maler må han betegnes som Neoimpressionist.